ΕΣΠΑ

ΕΣΠΑ

ΜΙΑ ΠΟΛΗ
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ

ΑΡΧΙΚΗ / Τοποθεσία
01.

Η ΠΟΛΗ

ζήστε την πόλη νιώστε τα vibes

Βρίσκεστε στην καρδιά μιας συναρπαστικής πόλης, πάνω σε έναν από τους αρχαίους κρυμμένους τόπους της.

Μια ξεχωριστή εμπειρία 5 αστέρων είναι στη διάθεσή σας κι ένα περιβάλλον καθαρής μίνιμαλ πολυτέλειας γύρω σας. Σε αυτό το σταυροδρόμι κόσμων και εποχών, όλοι οι δρόμοι είναι δικοί σας.

02.

HOT SPOTS

τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης

ΕΙΔΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Σύμβολο της Θεσσαλονίκης και σημείο αναφοράς για τους ντόπιους και τους επισκέπτες, ο Λευκός Πύργος στέκεται δίπλα στη θάλασσα μπροστά από την πόλη θυμίζοντας τις παλιές εποχές. Κατά τον 19ο αιώνα ήταν φυλακή. Σήμερα είναι ένα μουσείο τέχνης και ιστορίας.

ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Η εκκλησία του πολιούχου της πόλης είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να δείτε στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου χτίστηκε το 313 μ.Χ. και ανακατασκευάστηκε πλήρως το 1948 σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, δεδομένου ότι έχει καταστραφεί δύο φορές από πυρκαγιά.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΓΑΛΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΡΟΤΟΝΤΑ

Δύο από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της πόλης. Η Αψίδα του Γαλερίου ή αλλιώς Καμάρα, βρίσκεται κοντά στα ανατολικά τείχη της πόλης. Η Ροτόντα είναι ένα κυλινδρικό κτίριο των αρχών του 4ου αιώνα μ.Χ., το μοναδικό στην Ελλάδα. Κάποτε ήταν Πάνθεον ή Μαυσωλείο για τον αυτοκράτορα Γαλέριο. Τώρα είναι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

ΛΑΔΑΔΙΚΑ

Η περιοχή από την οδό Κουντουριώτου έως τη Διαμαντή, και από Χίου ως Λήμνου είναι γνωστή ως Λαδάδικα. Εδώ μπορείτε να βρείτε πολλά μπαρ, εστιατόρια και το Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΜΕΤΕΩΡΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Τα Μετέωρα, τα οποία χτίστηκαν πάνω σε φυσικούς βράχους, ανήκουν στα σημαντικότερα συγκροτήματα χριστιανικών ορθόδοξων μοναστηριών στην Ελλάδα και θεωρούνται Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Κέντρο του μοναχισμού στην Ελλάδα, το Άγιο Όρος βρίσκεται στην τρίτη και ανατολικότερη χερσόνησο της Χαλκιδικής. Εάν θέλετε να επισκεφθείτε το Άγιον Όρος και τα μοναστήρια του, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και εμείς θα εκτελέσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Biker Image
ROTONDA.HOTEL © ROTONDA.HOTEL © ROTONDA.HOTEL ROTONDA.HOTEL © ROTONDA.HOTEL © ROTONDA.HOTEL ROTONDA.HOTEL © ROTONDA.HOTEL © ROTONDA.HOTEL ROTONDA.HOTEL © ROTONDA.HOTEL © ROTONDA.HOTEL 
This site is registered on wpml.org as a development site.