• Ελληνικά
  • English/
  • /
  • Pусский/
  • Türkçe/
  • Serbian/
  • Romanian/
Best booking price

Πράγματα να κάνετε

Θεσσαλονίκη

Μια μοναδική πόλη με ξεχωριστό χαρακτήρα! Παρόλο που οι ανέσεις του Ξενοδοχείου Rotonda είναι δελεαστικές και δεν θα θέλετε να τις αποχωριστείτε, τα μοναδικά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, οι ατελείωτοι περίπατοι στην παραλία και η διασκέδαση στα μικρά ουζερί του Μοδιάνο είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για να περιηγηθείτε στην πόλη.

Η σύγχρονη Θεσσαλονίκη είναι μια ζωντανή, μοντέρνα πόλη γεμάτη ζωή και κίνηση. Διαθέτει πολυάριθμα θέατρα, μεταξύ των οποίων το παγκόσμιας φήμης Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, γκαλερί τέχνης, βιβλιοθήκες και μια ανεξάντλητη ποικιλία κέντρων διασκέδασης για όλες τις προτιμήσεις.

Οι άνθρωποι της Θεσσαλονίκης είναι γνωστοί για τη φιλική διάθεση και τη φιλοξενία τους σε όλη την Ελλάδα. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τη σπουδαία κουζίνα της. Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και στις παραδοσιακές πίτες και κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει τις πολυάριθμες ταβέρνες.

Μέρη για να επισκεφθείτε στη Θεσσαλονίκη

Λευκός Πύργος

Λευκός Πύργος

Το σύμβολο της Θεσσαλονίκης και το σημείο αναφοράς για τους ντόπιους και τους επισκέπτες. Στέκεται δίπλα στη θάλασσα μπροστά από την πόλη θυμίζοντας τις παλιές εποχές. Κατά τον 19ο αιώνα ήταν φυλακή. Σήμερα είναι ένα μουσείο τέχνης και ιστορίας.

Μουσείο Atatürk

Μουσείο Atatürk

Το σπίτι του Atatürk, το οποίο σήμερα είναι ανοιχτό στο κοινό ως μουσείο, βρίσκεται στη γωνία του κήπου του τουρκικού προξενείου της Θεσσαλονίκης. Αυτό το τριώροφο παλιό σπίτι με το τούρκικο στιλ διαθέτει κεραμοσκεπή και έχει αρθρωθεί πάνω από το ισόγειο. Ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος έχουν ορθογώνια και καφασωτά παράθυρα. Η είσοδος είναι ανάμεσα από διπλές πόρτες που ανοίγουν προς τη λεωφόρο.

Λαδάδικα

Λαδάδικα

Η περιοχή από την οδό Κουντουριώτου έως τη Διαμαντή, και από Χίου σε Lemnou είναι γνωστή ως Λαδάδικα. Εδώ μπορείτε να βρείτε πολλά μπαρ, εστιατόρια και το Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών

Πλατεία Αριστοτέλους

Πλατεία Αριστοτέλους

Η πιο εντυπωσιακή πλατεία της Θεσσαλονίκης. Κτίρια με εξαιρετική αρχιτεκτονική, εμπνευσμένη από ευρωπαϊκά και αποικιακά πρότυπα, καφετέριες, καταστήματα κλπ. Τόπος συνάντησης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η πλατεία όπου οι μεγάλες γιορτές λαμβάνουν χώρα, όπως η γιορτή για τον ερχομό του νέου έτους.

Άγιος Δημήτριος

Άγιος Δημήτριος

Η εκκλησία του πολιούχου της πόλης είναι ένα κάτι που σίγουρα πρέπει να δείτε στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου χτίστηκε το 313 μ.Χ. και ανακατασκευάστηκε πλήρως το 1948 σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια, δεδομένου ότι έχει καταστραφεί δύο φορές από την πυρκαγιά.

Αψίδα του Γαλερίου

Αψίδα του Γαλερίου

Δύο από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της πόλης. Η Αψίδα του Γαλερίου ή αλλιώς Καμάρα, βρίσκεται κοντά στα ανατολικά τείχη της πόλης.

Ροτόντα

Ροτόντα

Η Ροτόντα είναι ένα κυλινδρικό κτίριο των αρχών του 4ου αιώνα μ.Χ., το μοναδικό στην Ελλάδα. Κάποτε ήταν Πάνθεον ή Μαυσωλείο για τον αυτοκράτορα Γαλέριο. Τώρα είναι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Τα ψηφιδωτά στο εσωτερικό είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Κοντινά μέρη για επίσκεψη

Βεργίνα

Βεργίνα

Η Βεργίνα είναι ένα χωριό που βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία περίπου 80 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και είναι γνωστή για τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν από τον καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικο, και τους τάφους των Μακεδόνων Βασιλέων.

Μετέωρα

Μετέωρα

Τα Μετέωρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα συγκροτήματα των χριστιανικών ορθόδοξων μοναστηριών στην Ελλάδα. Μετέωρα σημαίνει "αιωρούνται στον αέρα" και έχει να κάνει με τον τόπο που τα 6 μοναστήρια των Μετεώρων χτίστηκαν, δηλαδή πάνω σε φυσικούς βράχους. Είχε 30 ενεργά μοναστήρια και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Άγιον Όρος

Άγιον Όρος

Το κέντρο του Ανατολικού Χριστιανικού Ορθόδοξου Μοναχισμού, αφιερωμένο στην προσευχή και τη λατρεία βρίσκεται στην τρίτη και ανατολικότερη χερσόνησο της Χαλκιδικής. Εάν θέλετε να επισκεφθείτε το Άγιον Όρος και τα μοναστήρια του, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και εμείς θα εκτελέσουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Ειδικές προσφορές

Επιλέξτε μια από τις προσφορές μας και επωφεληθείτε με προνό μια και έξτρα παροχές στην διαμονή σας στο ξενοδοχείο Rotonda.

Διαμονή

Τα δωμάτιά μας είναι εξοπλισμένα με όλες τις απαραίτητες παροχές ώστε να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς πελάτες μας.

Σχόλια Πελατών

Διαβάστε τα σχόλια των επισκεπτών μας στα μεγαλύτερα review sites σχετικά με τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία.
 • facebook
 • Google Plus
 • Twitter
 • foursquare
 • tripadvisor
 • Blog

Επικοινωνία

Μοναστηρίου 97, ΤΚ 546 27 Θεσσαλονίκη - Ελλάδα
Τηλ: +30 2310 517 1219
Fax: +30 2310 524 15
E-mail: info@hotelrotonda.gr
ΜΗ.Τ.Ε. 0933Κ013Α0166900

Βραβεία

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας
Όνομα είναι υποχρεωτικό
Email είναι υποχρεωτικό